DECEMBER IN FOTO’S

In december…

140101 december 01

…vierde ik met mijn beste vriendinnetjes Sinterklaas met gedichten, cadeautjes en letterschnitzels op de gourmet. Dat we dit nooit eerder gedaan hebben!? Het uitgebreide en persoonlijke gedicht dat ik kreeg (hij is geweldig) lees je hier.

140101 december 02

…werd de verjaardag van één van Luuks vrienden gevierd in Amsterdam met goed eten (bij District 5, een Italiaan, aanradertje) en veel drankjes. Ik ging op de foto met twee andere pilotenvrouwen en natuurlijk hebben we even goed bijgepraat over hoe zwaar het leven wel niet is met een manlief die zoveel van huis is enzo.

140101 december 03

…werd ik op zondagmiddag op werk gebeld door mijn broer met de vraag of ik iets te doen had die avond. Hij bleek een kaartje over te hebben voor Will.I.Am, yeeeeeaaaaaahhh! De show was qua graphics sowieso erg gaafjes (op de Merely Merel Facebookpagina postte ik al een andere foto) en hij deed ook een erg fijne dj-sessie (of hoe dat ook heet, draaisessie is misschien beter?). Holy wat heeft die man veel hitjes gehad eigenlijk hè? Where is the love kwam ook nog even voorbij trouwens, nostalgie!

140101 december 05

…had een collega weer de legendarische chocoladetaart (gebakken door haar zus) meegenomen naar werk (serieus, hij is onevenaarbaar) en treiterden mijn twee collegaatjes en ik de rest van onze (vrij zijnde) collegaatjes in onze groepswhatsapp met drie praktisch identieke fotootjes van onze taartjes vanaf werk. Mjam mjam =D.

140101 december 06

…begon ik weer met vergeefse pogingen tot gezond eten. Ik hou het elke keer welgeteld één maaltijd vol. Ach, januari met haar goede voornemens is nabij!

140101 december 04

…zag ik iets heel moois bij de Bijenkorf. Aangezien ik graag goud en zilver bij elkaar wil kunnen dragen, zijn sieraden als deze een must. Wat een bjoewties hè! Calvin Klein heeft ook zulke mooie driekleurige sieraden. Oh, geldboom, waar blijf je toch?

1312 visitekaartjes 02

…maakte, bestelde en ontving ik visitekaartjeeeeeeeeeeees. Driedubbele liefde! Alle foto’s (waaronder ook van de bijbehorende stempel, ja ja) vind je hier.

1401 december 02

…kwam een vriendinnetje langs om The Hobbit te kijken, omdat het een schande is dat ik nog geen één Hobbit- of The Lord of the Ringsfilm gezien heb (en nu weet ik weer waarom) en zij had nog zo’n leuk kiekje van ons van bij Macklemore, tralieloe <3, wat een konijnensnuffertjes.

1401 december 01

…kocht ik eindelijk een Wintervacht! Driedubbele liefde tot de macht twee! Ik ging voor jullie op Nieuwjaarsdag de kou in om mijn eerste officiële outfitfoto’s met deze jas te schieten. Morgen komt het resultaat online, al nieuwsgierig? Zeg maar ja.

140101 december 07

…deden mijn beste vriendinnetje en ik aan Culturele Zondag, door naar de expo over de Titanic te gaan. De tentoonstelling bestond uit een gedeelte over de bouw van het schip, over hoe het eruitzag (de zalen waren zo ingericht dat het leek alsof je aan boord was, heel vet!) en natuurlijk ook over de ramp zelf en alle slachtoffers. Ik liep echt met chronische kippenvel rond. Na afloop aten we lekker een broodje en dronken we een Titanic Latte, jaja. In plaats van ijs (dat zou je althans verwachten bij een Titanic latte) zaten er van die mini fudges op de slagroom, maar zoals jullie zien ben ik zo’n vreetzak dat ik die er al af had gegeten voordat ik de foto maakte.

140101 december 08

…schreef ik drie kleine papers achter elkaar. Ik merk echt dat ik steeds beter leer snel teksten te schrijven, godzijdank. Voor het eerste paper had ik een 9, dus ik besloot mezelf voor het tweede paper uit te dagen door het in het Engels te schrijven. Honderdduizend tabblaadjes open: de online catalogus van de universiteitsbieb, Jstor, m’n studentenmail, artikelen, Word, Blackboard en niet te vergeten Google Translate en Synoniemen.net. Pffft.

140101 december 09

…hielden Blow en ik tussen al dat gestudeer door een fotoshoot.

140101 december 10

…werd het weer tijd voor een bezoekje aan George Clooney en toen wist ‘ie Luuk over te halen meteen maar weer eens een hele box cupjes in huis te halen. We zijn weer bijna €100,- armer, maar hé, daar doen wij dan ook een eeuwigheid mee (anderhalf jaar ofzo?). Trouwens, voor de Nespressodrinkers onder ons: is het jullie ook opgevallen dat het bijna niet anders kan dan dat Nespresso sollicitanten op uiterlijk worden geselecteerd? Serieus, alle mensen die daar werken zijn zó knap.

140101 december 11

…maakte ik geen foto’s tijdens kerst, sorry. Met uitzondering van onderstaande foto:

1401 december 03

…deden Luuk en ik ons met het kerstontbijt niet alleen tegoed aan feeststol, maar ook aan zelfgebakken croissantjes, die we vulden met chocopasta (vandaar die bruine poep die eruit loopt). Kun je je voorstellen dat dit de eerste keer was dat ik zelf croissantjes bakte? En wat is zelf: we kochten gewoon van dat deeg in een blikje dat dan zo openknalt (waar ik me een ongeluk van schrok, overigens).

140101 december 12

…googelde ik mijn eigen blog (dat doen jullie stiekem ook wel eens, toch?), waardoor ik op dit artikel stuitte, waarin Maaike van Dreamdaily.nl Merely Merel noemt! Wat lief en wat leuk ook om te horen dat de brede onderwerpen en de mooie foto’s aanspreken, want dat is precies wat ik graag wil. Ik heb het citaatje onder Press gezet =D.

1401 december 04

…schoot ik dit vet gevaarlijke plaatje van Blow. Ze is echt een minitijgertje. Met stippen.

131219 nagellak 11

…organiseerde ik een winactie waaraan je nog tot 21 januari kunt deelnemen. Ik geef een pakketje van drie OPI shatter lakjes weg, waaronder deze feestelijke zilverkleurige!

Natuurlijk heb ik in december ook nog Oud&Nieuw gevierd, maar daarover ga ik in het foto-overzicht van januari ouwehoeren, dan lijkt het alsof ik in januari ook nog wat leuke dingen gedaan heb (volgens mijn agenda wordt het verder vooral een maand van studiestress namelijk).

— HOE WAREN JULLIE FEESTDAGEN? ZIJN JULLIE SCHANDALIG VERWEND (EVT. DOOR JEZELF)? —

22 Comments

 • januari 2, 2014 - 7:37 am | Permalink

  Gelukkig nieuwjaar Merel! Leuke foto’s om te zien! Ik vind je visitekaartjes erg mooi geworden <3!

  • merely-merel
   januari 2, 2014 - 9:27 pm | Permalink

   Dankjewel! En jij ook nog de beste wensen!

 • januari 2, 2014 - 9:48 am | Permalink

  Ahh wat een leuke foto’s en wat veel leuke dingen. Ik vind je manier van schrijven echt onwijs leuk om te lezen :)
  Je bent overigens niet de enige die nog nooit een Lord of the Rins/Hobbit film heeft gezien, oeps :). Ik ga dit weekend naar The Hobbit 2 haha, ben erg benieuwd of het leuk is. Nog een gelukkig nieuwjaar!

  • merely-merel
   januari 2, 2014 - 9:27 pm | Permalink

   Haha, wat leuk om te horen, dankjewel! Ben benieuwd wat je van The Hobbit vind, maar ik denk zomaar dat je ‘m tegen vind vallen ;).

 • januari 2, 2014 - 10:17 am | Permalink

  Haha, dat gedicht was inderdaad erg leuk ;) En woah, die taart!

 • januari 2, 2014 - 10:50 am | Permalink

  Leuke foto’s! Ik moest lachen om dat stukje bij de croissants haha, ik weet precies wat je bedoeld met dat deeg dat openknalt, haha!

 • januari 2, 2014 - 11:15 am | Permalink

  whoaa die sieraden van DKNY zijn mooi.

 • januari 2, 2014 - 12:02 pm | Permalink

  Leuke foto;s! Ik wil eigenlijk ook nog wel naar de Titanic tentoonstelling, lijkt me zo mooi. En altijd weer lieve foto’s van je kat :) X

  • merely-merel
   januari 2, 2014 - 9:28 pm | Permalink

   Wel een dure grap, hoor, die Titanic tentoonstelling: €18,-! En je krijgt geen korting met een Museumjaarkaart/studentenkaart. Dus je moet er wat voor over hebben :p.

 • januari 2, 2014 - 12:07 pm | Permalink

  Haha Blow is zo schattig. Actiefoto’s van poezenbeesten zijn gewoon enorm leuk :)

 • januari 2, 2014 - 12:22 pm | Permalink

  Erg leuk om te zien! En die sieraden van DKNY zijn echt pretty!

 • januari 2, 2014 - 2:46 pm | Permalink

  Leuk om te zien.xx

 • januari 2, 2014 - 4:41 pm | Permalink

  Superleuke foto’s!

 • januari 2, 2014 - 5:38 pm | Permalink

  Super leuk geschreven allemaal haha! Die expo over de Titanic lijkt me echt heel interessant… Veel succes met studeren deze maand!

 • januari 2, 2014 - 5:48 pm | Permalink

  Wat leuk om m’n quote hier opeens tussen te zien haha!
  Maar nog steeds zo waar, ik geniet echt van je blog!

  X

 • januari 2, 2014 - 6:19 pm | Permalink

  Elke keer als ik croissantjes maak, vergeet ik er chocoladepasta in te doen!

 • januari 2, 2014 - 8:52 pm | Permalink

  Hmm.. ik zie heel veel lekker eten, mooie momenten en een lieve kat. moet een topmaand zijn geweest haha!

  liefs,
  Femke

 • januari 3, 2014 - 10:39 am | Permalink

  Fijne maand :) Ik ben benieuwd naar de wintervacht, ze zijn echt zo tof!

 • januari 3, 2014 - 10:40 am | Permalink

  Ik mis alleen de boerenkool, hoort bij december ;)

 • januari 4, 2014 - 10:11 am | Permalink

  Gelukkig nieuwjaar! Super leuk zeg al die foto’s.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *