HOW AM I GONNA BE AN OPTIMIST ABOUT THIS?

1403 pompeii 06

Morgen moet ik de eerste versie van mijn oudheidkundescriptie inleveren. Het gaat over wandschilderkunst uit Pompeii en hoe de vier Pompeiaanse schilderstijlen (gebaseerd op schilderingen uit Pompeii) veel te veel invloed hebben gehad op onderzoek naar wandschilderkunst uit andere delen van het Romeinse rijk. Dat klinkt lekker negatief, maar het neemt natuurlijk niet weg dat Pompeii werkelijk prachtig is en het ronduit belachelijk is dat ik er nog niet ben geweest. (Maar hé, first things first: Athene!)

Voor nu even wegzwijmelen bij de mooie foto’s die ik vond in The Splendor of Roman Wall Painting van Umberto Pappalardo (voor de liefhebber hier te koop voor €40,99).

1403 pompeii 01
Eerste Pompeiaanse stijl (Incrustatiestijl), Huis van de Samnieten, Herculaneum

1403 pompeii 02
Tweede Pompeiaanse stijl (Architectuurstijl), Villa van Publius Fannius Synistor, Boscoreale (nu in Metropolitan Museum of Art, New York)

1403 pompeii 03
Derde Pompeiaanse stijl (Ornamentele stijl), Kamer 66, Villa van Poppea, Oplontis

1403 pompeii 04
Vierde Pompeiaanse stijl (Barokke stijl), Kamer van Pentheus, Huis van de Vettii

1403 pompeii 08
Villa Farnesina, Rome

1403 pompeii 05
Villa van Poppea, Oplontis

1403 pompeii 07
Villa Farnesina, Rome

De studiestress is verder werkelijk verschrikkelijk de afgelopen tijd (zie titel), maar ik ben dan ook een week ziek geweest (en nog steeds eigenlijk niet 100% beter) en verder heb ik het ook erg druk gehad met superveel leuke dingen, zoals (als ik nog een keer naar de titel mag verwijzen) feesten bij het concert van Bastille in de HMH met mijn oudheidliefhebbende vriendinnetje. Leuk detail: Bastille heeft een nummer dat Pompeii heet. Voor als je denkt dat je die niet kent, die ken je wel, klik maar hierAnd the walls kept tumbling down in the city that we love (hoe toepasselijk).

— ZIJN JULLIE WEL EENS IN POMPEII GEWEEST? —

9 Comments

 • maart 19, 2014 - 8:56 am | Permalink

  Ah Bastille is zo gaaf! Ik ben zelf naar hun concert geweest in Paradiso een jaar geleden en dat was echt heeeel tof.

 • maart 19, 2014 - 12:21 pm | Permalink

  Ooooh succes met je scriptie. You can do it, kick some ass girl!!

 • maart 19, 2014 - 6:16 pm | Permalink

  Erg mooi die schilderijen! En leuk dat je naar Bastille bent geweest, lijkt me ook heel cool.

 • maart 19, 2014 - 8:23 pm | Permalink

  Oew, ik wil ook naar Pompeii! Lijkt me heel erg indrukwekkend.

  Succes nog met alle studiedingen! Ik mag me er ook nog wat maanden op storten. Yes….

 • maart 20, 2014 - 7:09 pm | Permalink

  Succes met je scriptie, je kan het! :)
  Dit moet toch wel inspiratie geven. Liefde liefde liefde <333 Nu wil ik ook naar Pompeii. Meteen. Bedankt. :)

  • merely-merel
   maart 21, 2014 - 10:02 am | Permalink

   Dank, dank, dank! Gisteren was de eerste versie, 10 april de definitieve versie en dan hopsa 11 april naar Athene. Dus dat lijkt me genoeg motivatie om er nog even drie weken tegenaan te gaan!

 • Pingback: Merely Merel » EEN KLEIN STUKJE ILIAS IN BELGIË

 • Pingback: Merely Merel » START TO RUN, WEEK 3: IK WIL EEN HARDLOOPLEGGING

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *