IK BEN VANDAAG MIJN WOONKAMER AAN HET VERVEN EN HET WORDT ONGEVEER ZO

Ik heb godzijdank gegoogeld naar de vervoeging van verven, want ik had eerst verfen in de titel staan. Maaaaaaarr dat terzijde, want het leuke nieuws is dat ik, toen ik dit schreef, net nieuwe muurverf had gekocht, en ik, nu jullie dit lezen, daadwerkelijk aan het verven ben! Luuk en ik wonen alweer bijna drie jaar in ons appartementje in Utrecht, maar hebben van het opknappen ervan een jarenplan gemaakt. Je moet de bijbehorende kosten (en niet te vergeten de relatiecrisissen) toch een beetje spreiden, zeg ik altijd maar. De toilet was als eerste aan de beurt (want blauwe tegeltjes met vogeltjes KUNNEN ECHT NIET) en de slaapkamer is inmiddels ook geheel wit (exactly how I want it) met een toefje (lees: een hele muur) in framboos-rood/roze. LIEFDE, echt. Maar nu is project woonkamer aan de beurt!

De woonkamer is nu grotendeels wit (maar niet wit-wit, maar zo’n softie kleur wit, wat je eigenlijk geen wit meer kunt noemen en het überhaupt niet waard is om mijn muren te sieren) en er is één zandkleurige wand. Best leuk, maar in combinatie met onze houten vloer, tafel en kast en net iets geelwitterige Ikea Billy vind ik het echt SCHREEUWEN om een opfrisbeurt. Ik wil koele kleuren, licht, ruimte, rust. Dus scoorden Luuk en ik een pot witte muurverf en hoogglanzende lak voor de deuren en besloten we twee kleine wanden grijs te maken. Keilang staan dubben over de kleur grijs natuurlijk, want de lichte kleur vond ik te licht en de antracietkleur vond ik te donker (en Luuk heeft sowieso geen goed onderbouwde mening over intereurzaken, dus die had ook niet bepaald een doorslaggevende mening). Uiteindelijk toch maar voor de donkere antracietkleur gegaan. En nu heb ik wat inspo op een rijtje gezet en ben ik zoooooo blij dat het die kleur geworden is. Ik kan niet wachten tot het af is!

De foto’s heb ik allemaal gevonden via Pinterest.com, tenzij anders vermeldt.

1402 antraciet 01

Liefde voor de salontafel links. Rechts is niet mijn stijl, maar ziet er wel superromantisch uit met al die kaarsen.

1402 antraciet 02

Bij links is slechts een kleine muur grijs geschilderd, dat doen wij ook. geen uitgestrekte oppervlakten, maar een eyecatcher wall, ofzoiets. Ik verzin die term nu ter plekke. De bank van rechts wil ik, end of story.

1402 antraciet 04
Foto: Fellenzer.org

Waawaawaa, mag ik ooit als ik groot ben ook zo’n stylisch fireplace? Echt strak, wauw! Leuk detail ook, dat beeldje linksboven.

1402 antraciet 06
Foto links: Oazi.net | foto rechts: Paseoner.com

De combinatie met veel wit en een houten vloer (mijne is iets lichter en grijzer, maar toch) komt aardig in de buurt van hoe ik onze woonkamer wil hebben.

1402 antraciet 03

Die eettafel links is prachtig, al had ik zelf contrasterende stoelen gekozen, denk ik. Het doorkijkje rechts komt er bij ons ook: de gang moet weliswaar nog geschilderd, maar als dat ook af is, loop je vanuit een witte gang tegen een grijze muur in de woonkamer aan.

1402 antraciet 05

Ook erg rustgevend als werkomgeving! En zolang onze “studeerkamer” meer weg heeft van een rotzooi-OMG-IK-WIL-WEG-HIER-kamer, zal de woonkamer voor mij ook voorlopig wel een werkplek blijven. Schitterend trouwens, die witte vloeren. Als ik later groot ben (hihi), wil ik zo’n witte, gegoten vloer door het hele huis. Zo’n spiegelgladde, zonder naden, zonder iets, gewoon wit. Lekker makkelijk te onderhouden ook.

Goed, voor zover mijn inspiratiefoto’s.

— WENS ME SUCCES VANDAAG —

21 Comments

 • februari 13, 2014 - 6:28 am | Permalink

  Deze zien er allemaal heel tof uit!

 • februari 13, 2014 - 9:32 am | Permalink

  Mooi dat donkergrijs!!! Ziet er heel classy uit. Zelf heb ik in mijn kamer een zwarte muur (alles is zwart met wit), maar wil deze binnenkort in een andere kleur gaan verven.

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 5:12 pm | Permalink

   Zwart vind ik ook errug mooi, hoor. Alleen ook wel zo uitgesproken dat ik bang was het snel zat te zijn. Dus toch maar veilig donkergrijs ;). Welke kleur ga jij je muur maken? Of ben je daar nog niet over uit ;).

 • februari 13, 2014 - 11:18 am | Permalink

  Wat een mooie plaatjes! Wij hebben al het verven in een paar dagen gedaan maar een hoop klusjes en andere dingen worden volgens mij ook een jarenplan. Ben blij dat je voor de donkere kleur bent gegaan, is moooi! Ik ben zelf namelijk twee huizen geleden voor lichtgrijs gegaan en dat leek uiteindelijk heel beton-achtig, zag er echt niet uit. Haha oeps.

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 5:13 pm | Permalink

   Hi Iris, thanks voor je lange en meelevende reactie, gege. Dat beton-achtige, daar had ik nog niet eens over nagedacht, maar inderdaad! Ben blij dat ik voor donker ben gegaan, het is superchique geworden <3.

 • februari 13, 2014 - 11:41 am | Permalink

  Aaah heel erg mooi! Ben benieuwd naar de “after” foto’s, als je die gaat delen :)

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 5:14 pm | Permalink

   Zeker! Maar eerst weer herinrichten, want de helft van mijn woonkamer staat nog steeds in de studeerkamer :p.

 • februari 13, 2014 - 5:48 pm | Permalink

  Ooeeh ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

 • februari 13, 2014 - 6:06 pm | Permalink

  Ik vind dit echt zo’n gezellige kleur, volgens mij wordt het echt supermooi! Ben benieuwd! En oh wauw, de interieur foto’s zijn echt ook zowat de stijl die ik in mijn hoofd heb voor later…

 • februari 14, 2014 - 7:21 am | Permalink

  Hee, ik had gister ook een interieur post, wat toevallig! Ik hou zelf meer van een licht interieur, maar de twee studeerkamers vind ik eigenlijk wel heel cool zo!

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 5:17 pm | Permalink

   Dat is inderdaad toevallig, haha! Ik hou ook heel erg van licht, hoor. Het liefst heb ik alles ziekenhuiswit, maar dat krijg ik er bij vriendlief niet doorheen gedrukt helaas ;).

 • februari 14, 2014 - 8:50 am | Permalink

  Ah, dit wordt echt wel gaaf zeg! Ik ben heel erg benieuwd!

 • februari 14, 2014 - 6:53 pm | Permalink

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

 • februari 14, 2014 - 7:30 pm | Permalink

  Supergaaf! Ben erg benieuwd naar het resultaat!

 • februari 16, 2014 - 12:24 pm | Permalink

  Ik ben net perongeluk op je blog terecht gekomen en ik vind hem leuk! Je hebt er een volger bij :)

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 5:17 pm | Permalink

   Hi Nanda, welkom hier en wat leuk dat je me bent gaan volgen!! <3

 • februari 17, 2014 - 12:10 am | Permalink

  Heel mooi! :) Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • februari 18, 2014 - 6:53 pm | Permalink

  Wat een mooie inspiratie foto’s! Ik heb afgelopen weekend ook mijn kamer geverfd!

 • Renske
  december 18, 2015 - 11:52 am | Permalink

  Hai Merel,

  Alweer blog van tijdje geleden maar ik vroeg me af of je misschien nog weet waar die foto vandaan komt met dat schilderij met die drie harten en visje. Ik ben al tijden op zoek naar wat ik aan de muur wil hangen en ik vindt dat wel erg gaaf,

  groeten
  Renske

  • Merel
   december 19, 2015 - 6:52 pm | Permalink

   Hi Renske,

   Dankjewel voor je comment! Ik heb alle afbeeldingen in deze post gewoon van Pinterest afgehaald en dan is het vaak erg lastig te achterhalen waar de foto’s origineel vandaan komen. Ik heb even een Google Image search voor je gedaan, maar het resultaat is een hele rits van ‘inspiratie’ pagina’s die dezelfde afbeelding hebben gebruikt. Geen indicatie van waar het schilderij vandaan komt dus, helaas :(. De foto is op Pinterest ook gepind door VT Wonen, dus wellicht kom je op hun webshop iets leuks in dezelfde stijl tegen!

   Succes (en veel plezier) met het uitzoeken van iets moois!

   X Merel

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *