NU WORDT HET MOEILIJK – START TO RUN, WEEK 5 #1

start to run
Foto’s: Thedreambody.tumblr.com

De laatste Start to Run update dateert alweer van 10 april (shame on me!), want tijdens maar vooral ook na Athene had ik de grootste moeite de draad weer op te pakken. Fanatieke sporters waarbij de fanatiekheid niet bepaald door hun aderen stroomt herkennen dit vast: als je eenmaal lekker bezig bent, kun je niet meer stoppen, maar als je eenmaal gestopt bent, is het verdomde moeilijk weer te beginnen. Ik begon week vijf dus begin april en ging er pas begin mei weer mee verder. Dat was even op de tandjes bijten en ging niet zonder kleerscheuren, maar hé, I’m back on track! Ik heb de schema’s van week 5 nog niet voltooid, maar besloot dit alvast te delen, dan weten jullie ook weer hoe de hardloopzaken ervoor staan =D.

DINSDAG 0804 | SCHEMA 5.1 | 2R – 2L – 3R – 2L – 5R – 3L – 5R – 3L – 5R – 2L = 32 min
Inclusief in- en uitlopen: 39 min, 5.2 km (= 8.0 km/u), 275 kcal

ZONDAG 0405 SCHEMA 5.2 | 2R – 1L – 3R – 2L – 6R – 2L – 6R – 2L – 6R (7R) – 2L = 32 (33) min
Inclusief in- en uitlopen: 39 min, 5.4 km (= 8.3 km/u), 295 kcal

Aiaiaaai, dit was niet zo leuk ^^. Ik deed mijn uiterste best, maar kreeg die laatste zeven minuten (tussen haakjes staat wat eigenlijk had gemoeten) niet verder dan zes. Op één minuut gefaald dus, maar ik trok het echt niet langer. Deze moet de volgende keer opnieuw. Maar niet getreurd, want mijn gemiddelde snelheid gaat nog altijd omhoog. Op naar die 10km/u!

DINSDAG 0605 SCHEMA 5.2 | 2R – 1L – 3R – 2L – 6R – 2L – 6R – 2L – 7R – 2L = 33 min
Totaal: 34 min, 4.7 km (= 8.3 km/u), 250 kcal

De spierpijn van twee dagen terug speelt me parten, dus ik loop 5.2 dit keer wel uit, maar op een lager tempo dan ik eigenlijk zou willen. Op één minuut lopen vooraf (om de loopband goed in te stellen, haha), tel ik het uitgebreide in- en uitlopen inmiddels niet meer mee. Zo krijg ik een beter beeld van mijn run op zichzelf.

Ik hield/hou gisteren en vandaag sowieso even rust, want ik zit in Brussel voor een bezoekje aan het Wiertzmuseum (voor scriptie #3)! En dat is maar goed ook, want mijn spierpijn moet echt even goed wegtrekken. Dan ga ik binnenkort 5.2 wéér opnieuw proberen. Hopelijk kan ik daarna wel gewoon door naar 5.3! Keep you posted!

— WERKEN ER NOG MEER MENSEN MET START TO RUN?

12 Comments

 • mei 8, 2014 - 6:39 am | Permalink

  Goed bezig! :D

 • mei 8, 2014 - 6:57 am | Permalink

  Lekker bezig hoor :) Je gaat een stuk beter dan ik!

 • mei 8, 2014 - 8:10 am | Permalink

  Ik doe de start-to-run van de belgische Evy. Heb toch het idee dat die nog langzamer opbouwt.
  Ik zit inmiddels op les 15 en ik hou het nog prima vol… -a sportief als dat ik ben-

  Overigens is het inderdaad echt zo dat als je weer een tijdje hebt gefaald het heel moeilijk is om weer te beginnen.

  • merely-merel
   mei 9, 2014 - 1:25 pm | Permalink

   Ik ken het programma van Evy niet, maar dit is opgebouwd uit drie lessen per week, dus schema 5.2 is eigenlijk les 14! Hoe lang zijn de stukken die jij moet lopen in les 15 van Evy?

 • mei 8, 2014 - 8:26 am | Permalink

  wauw goed bezig meid ik heb al ongeveer 5 kilo afgevallen door te bewegen en minder te eten en zo goed als geen snoep meer! plus veeeel water drinken dat het toilet de eerste paar weken! keep up the good work! x

  • merely-merel
   mei 9, 2014 - 1:28 pm | Permalink

   Wat goed zeg! Ik ben nog maar 1 kg kwijt (maar ik blijf ook wel snoepen zo nu en dan, haha). Wel veel betere conditie nu! En water drinken jaaaa, dat gaat met ups en downs bij mij, maar is inderdaad wel heel belangrijk! Jij ook succes :D.

 • mei 8, 2014 - 4:23 pm | Permalink

  Oh ik ken dit zo goed! Ik doe dan niet aan hardlopen, maar volg half de filmpjes van Blogilates en ToneItUp. Zo lang ik gewoon ieder filmpje doe wat die mensen online plaatsen, gaat het goed. Sla ik er een paar over? Nou, dat staat in mijn hoofd gelijk aan “ach jongens, dit doen we gewoon nooit meer”. Best slecht haha!

  • merely-merel
   mei 9, 2014 - 1:32 pm | Permalink

   Jij bent ook geen sporter in hart en nieren dus ;). Ik ook niet, haha!

 • mei 8, 2014 - 6:34 pm | Permalink

  Ik ken dat heel goed!! Ik zit nu bij les 19 van Evy.

 • mei 8, 2014 - 8:20 pm | Permalink

  Succes!!! Je kunt het!! :)

 • mei 9, 2014 - 5:14 pm | Permalink

  wat een goeie inspiratie foto’s ik ben meteen gemotiveerd maar om in de regen nou naar buiten te gaan is dan ook weer niks voor mij!

 • Pingback: Merely MerelALLES BEHALVE STUDEREN - PLOG VAN GISTEREN » Merely Merel

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *