THE PERFECT MOM JEANS

mom jeans

I knew it all along, but Monki is GREAT when it comes to sizing (at least for me)(and of course they’re great for many other reasons too, but let’s stick to the subject). I bought my first ever high waisted jeans there and since then, I can just pick up any pair of pants in the same size and they fit wonderful. The same goes for these kimono mom jeans: they fit tightly around the waist, but are loose around my butt and thighs, providing the ultimate comfort. What I also really like is its color: it’s a kind of washed, marl, –ish light denim, looking extra good because of the sturdy fabric.

I admit the long cardigan doesn’t allow a proper view of my new denim beauty, but don’t worry, ‘cause it’ll feature prominently in my next outfit post as well. Plus, more room to admire the gorgeous grid printed scarf I posted about earlier. Here you can actually see how HUGE it is. Since I love layering neutrals, this is such a Fall favorite already. Hope you love the look and keep an eye on my Lookbook/Twitter to get early updates on new outfits!

grid print scarf

mom jeans

goose

merely Merel

mom jeans

TEE – very similar | H&M | see me wearing it here as well
JEANS | Monki
ALL STARS MONO | Converse via JD Sports | see me wearing them here as well
CARDIGAN | Monki | see me wearing it here as well
SCARF – also very cozy | DeBrosse NYC via Etsy | more pictures here

Stay updated?
Bloglovin’
| Instagram | Lookbook | Facebook | Twitter | Pinterest

16 Comments

 • oktober 15, 2015 - 8:09 am | Permalink

  Ik vind de wassing ook erg mooi! Zelf heb ik nog nooit iets bij Monki gekocht, bizar he..

  • Merel
   oktober 15, 2015 - 1:21 pm | Permalink

   Ik hoor vaker van mensen dat ze er nooit komen, vaak omdat ze het er een beetje tje “alto” uit vinden zien. Toegegeven, ze hebben soms bizarre prints en zilveren schoenen enzo, maar ook genoeg comfy knitwear en een goeie collectie jeans, vaak van betere kwaliteit dan bij H&M (alhoewel Monki wel bij H&M hoort). Dus probeer het nog eens, zou ik zeggen ;).

 • oktober 15, 2015 - 9:31 am | Permalink

  Ik kom nog steeds bijna nooit bij Monki. Echt schandalig ja, maar op de een of andere manier vergeet ik die winkel gewoon telkens. Die wassing is wel erg mooi ja!

  • Merel
   oktober 15, 2015 - 1:21 pm | Permalink

   In Utrecht zit ‘ie ook wel een beetje verstopt, toegegeven ;). Maar GA, dus. Haha!

 • oktober 15, 2015 - 11:56 am | Permalink

  Geweldige tip! Ik aas al weken op die broek, nu wil ik hem al helemaaaal!!

  • Merel
   oktober 15, 2015 - 1:22 pm | Permalink

   Jeeej, kopen kopen kopen! Nu kan het nog, want straks wordt het echt te koud voor blote enkeltjes :(.

 • oktober 15, 2015 - 4:08 pm | Permalink

  Ik vind deze hele outfit top! De mom-jeans vind ik trouwens ook enorm gaaf, ze zien er zo comfortabel uit!

 • oktober 16, 2015 - 2:46 am | Permalink

  Merel, this look is so cool! I love every detail, especially the plaid scarf you are wearing.
  To be honest, I’ve never heard about Monki brand, but I really love the jeans you are wearing:) I just checked their website, and it seems like a nice brand.
  Anyway, mom-style jeans and boyfriend jeans are my favourite styles these days. They are so comfortable and stylish.
  Have a beautiful day tomorrow:)

  http://www.yuliannova.com/

  • Merel
   oktober 16, 2015 - 9:06 am | Permalink

   Ahw thanks Yulia, such a sweet comment! The plaid scarf is handmade, which makes extra cool I think! And Monki is even in The Netherlands not that well-known. There are only three stores! Luckily, there’s one in my city, so I’m not complaining ;).

   Thanks again dear, and have a beautiful day yourself! X

 • oktober 17, 2015 - 3:32 pm | Permalink

  Ik heb je website bekeken en vind echt dat je een toffe stijl hebt! Plus.. hoe heb je je haren zo licht gekregen? Ik ben al een eeuwigheid bezig met het oplichten van mijn haren, maar het wordt maar niet de kleur dat ik wil :’)

 • Merel
  oktober 18, 2015 - 3:40 pm | Permalink

  Hé Manouk, wat een lief bericht, dankjewel! Mijn haar heeft Kinki zo licht gekregen ;). Ik denk ook dat je naar zo’n soort kapsalon moet, want mijn “normale” kapper kreeg het niet voor elkaar. Dat is best logisch, want de troep die je erin moet gooien is zo onwijs slecht voor je haar dat minder “kinki” kappers daar meestal niet eens aan beginnen (of de spullen niet in huis hebben). Maar nu een beetje concreet: er gaat 6% blondeer in voor ongeveer een uur, gevolgd door een toner voor ongeveer een half uur (die kan grijs, roze, paars of blauw zijn, afhankelijk van hoe je haar uit de blondeer komt). De toner is het spulletje dat het zo wit maakt, want na alleen blondeer ben je nog steeds een parkietje :D. De toner wast er helaas wel erg snel uit, dus de kleur is lastig mooi te houden. Een goede zilvershampoo (dat is: niet die van Guhl van de Etos, maar echt één van een salonmerk) doet wonderen, al moet je die wel even laten intrekken (met kans op lichtelijk paarse lokken op dag 1). Al met al een kleur die niet aan te raden is als je bang bent roze/paars/blauw/grijs haar te krijgen (want dat kan gebeuren > zwaar ontkleurd haar bewerken met een toner is nu eenmaal heel onvoorspelbaar) en ook niet als je haar je lief is haha. Succes! En laat me even weten of het gelukt is, ik ben benieuwd!

  • oktober 19, 2015 - 9:27 am | Permalink

   Hoi Merel, Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik vind het een beetje eng omdat ik een kantoor baan heb en niet even een dagje met paarse of gele lokken naar mijn werk… Ik ga daarom denk ik (helaas) niet voor de ultra lichte kleur, waar ik stiekem ontzettend van baal want ik vind het echt een toffe kleur. Ik ga dus maar op zoek naar een nieuwe, aparte kleur die ik wil kan doen met mijn werk ;-)

   • Merel
    oktober 19, 2015 - 9:37 pm | Permalink

    Ah, begrijpelijk! Ik ga inderdaad ook vaak naar de kapper als ik een paar dagen vrij ben. Wat je wel vrij veilig kunt doen is het “normaal” blonderen (dus niet “zo wit mogelijk”, maar gewoon flink wat lichter) en dan een matte toner erover heen om het ergste geel eruit te krijgen (geen idee welke kleur je er dan in moet gooien, ik verwacht blauw/grijs, maar dat weet de kapper wel). Bij mij trekken ze altijd alles uit de kast om het zo wit mogelijk te krijgen, maar dat kan ook iets minder hardhandig en dan eindig je gewoon met een supermooie, lichte, asblonde kleur! En mocht het toch misgaan: laat wat Head & Shoulders op droog haar intrekken (want dat is een vreselijk agressieve shampoo) en je spoelt je iets te heftig uitgepakte toner er zo uit. Maar nogmaals: ga naar een goede salon! :D

 • Pingback: Merely MerelTHE BLACK KNIT YOU NEED THIS FALL » Merely Merel

 • Pingback: Merely MerelCHUNKY OVERKNEES AND A MEN'S PARKA » Merely Merel

 • Pingback: Merely MerelFINDING THE PERFECT LOCATIONS FOR OUTFIT PICTURES - Merely Merel

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *