THINGS I REALLY DON’T LIKE, THAT EVERYONE ELSE SEEMS TO LIKE #2

De eerste editie van things I really don’t like, that everyone else seems to like (ja, het is een hele mond vol) was eigenlijk niet bedoeld als een “eerste editie”, maar als opzichzelfstaand artikel. En opzichzelfstaand is echt een supergoed woord voor in het nationaal dictee, want ik zou niet weten waar de spatie moet, maar dat terzijde. Alleen bleek de-eerste-editie-die-geen-eerste-editie-moest-zijn zo veel te zijn gelezen en becommentarieerd dat ik maar heb besloten er een serie van te maken! Er zijn tenslotte nog zoveel meer dingen die heel veel mensen leuk vinden, maar ik niet. En als ik hier en daar toch een blijk van herkenning schep onder jullie, dan is dat alleen maar leuk.

1401 filmpjes

Als ik even niet oplet, dan zit vriendlief gewoon doodleuk de hele dag online filmpjes te kijken. Youtube, Dumpert… de “HAHA, Merel, CHECK DIT”-s zijn niet van de lucht. Toegegeven, soms levert het gave dingen op (en daar schrijf ik dan artikelen over), maar over het algemeen is het toch echt heel erg zonde van je tijd. Sorry voor de filmers onder ons, maar blogfilmpjes zijn echt de eerste filmpjes die ik oversla (vooral vlogs, blèghhh). Het gaat me vaak veel te langzaam, ik erger me aan de “uhhh”-s en qua inhoud vind ik het vaak tegenvallen. Mocht ik toch iets opzoeken op Youtube (met name tutorials) dan ben ik vaak toch als een idioot aan het doorklikken naar nog meer inhoudsloze filmpjes, waardoor ik uiteindelijk twee uur later met een chagarijnige kop mezelf een waardeloze nietsnut zit te vinden. Oké, ik moet één uitzondering maken, namelijk voor Jenna Marbles. Als je haar niet kent, ga dan nu deze drunk make-up tutorial kijken, want hij is zo HILARISCH dat ik ‘m al minstens zeshonderddrieëntachtig keer opnieuw heb gekeken (“people are just gonna be like: ‘oh, she’s drunk, she like.. fucked up her make-up’, and you’re like: ‘HA HA, joke’s on you! I díd it like that!'”).

1402 things i really don't like 01
Foto: Most-tranquil.blogspot.nl

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de boeken niet uigeprobeerd heb, maar de films van The Lord of the Rings en The Hobbit heb ik nooit gewaardeerd en zal ik waarschijnlijk ook nooit gaan waarderen ook. Ik heb geen idee waarom, maar dat hele fantasiegebeuren vind ik zó stom en kinderachtig (en waarom ik Game of Thrones dan wel leuk vind mag Joost weten).

1402 things i really don't like 02
Foto: Frederickcountymd.gov

Ik hou ontzettend van eten en ben ook ontzettend geïnteresseerd in gezonde voeding (ik bezoek dan ook graag foodblogs), maar koken… hè nee. Als ik het geld had, at ik elke avond buiten de deur. Koken duurt veel te lang, geeft veel te veel troep en je komt er altijd achter dat je een cruciaal ingrediënt niet in huis hebt. En ik heb het binnen vijf minuten op. Sterker nog, ik heb vaak de ingrediënten al op voordat ik aan koken toekom. Nee, als ik kook, gooi ik wat restjes bij elkaar in een pan en klaar is Kees. Het liefst eet ik gewoon een salade of boterham (of muesli. Muesli als avondeten, anyone?).

1402 things i really don't like 03
Foto: Zowchow.com

Heel vrouw on-eigen, maar ik haaaaat bellen. De enige met wie ik regelmatig (eigenlijk elke dag) bel, is Luuk, maar ja, wat wil je als je vriend in het buitenland woont? Maar zelfs dat vind ik soms superirritant en dan hangen we ook gewoon op. Bellen met vriendinnen doe ik ook nauwelijks, wij zijn meer e-mailers (schrijven is tenslotte veel leuker dan praten), of we praten gewoon bij in real life onder het genot van capuccino’s of vino‘s. Ook met familie bel ik nooit (met uitzondering van mijn ouders zo nu en dan), ook niet op verjaardagen. Saai hè =).

1402 things i really don't like 04
Foto: Leoralutz.blogspot.nl

De allergrootste haat allertijden heb ik aan stofzuigen. Oké, ik mag aannemen dat vrijwel iedereen dat heeft. Maar ik heb het buitenproportioneel veel. Dat lawaai, dat nooit ergens bij kunnen, dat snoer dat in de knoop raakt, die slang die knikt, die zuigmond die altijd scheef staat en niet zonder hulp recht wil draaien, die stofzuigerzak die je moet vervangen, aaaargghh. Ik ga oprecht nog liever strijken, ramen lappen of de kattenbak verschonen. Verzin een huishoudelijk klusje en ik doe het liever dan stofzuigen.

— KUNNEN JULLIE JE ERGENS IN VINDEN? —

15 Comments

 • februari 16, 2014 - 8:18 am | Permalink

  Hahaha!! Wat een leuk artikel ^^! In sommige dingen kan ik me wel vinden hoor, ik hou ook niet van koken. En youtube kijken vind ik ook niet echt leuk. Dus: high five!

 • februari 16, 2014 - 8:59 am | Permalink

  Niet houden van koken? Wat?! Heeeerlijk juist, hoe trots ben je al je vreemde creatie hartstikke lekker smaakt, toch?! :D

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 6:13 pm | Permalink

   Nee. Sorry ;). Al smaakt mijn creatie nog zo lekker, daar kan ik dan welgeteld 5 minuten van genieten, want dan is het op. En die 5 minuten worden overschaduwd door het feit dat ik een eeuwigheid in de keuken heb gestaan en wil OPSCHIETEN want ik HEB AL ZOVEEL TIJD VERSPILD en de wetenschap dat ik ook nog een eeuwigheid in de keuken moet gaan staan om op te ruimen, terwijl ik juist WIL OPSCHIETEN, omdat ik AL ZOVEEL TIJD HEB VERSPILD. Vicieuze cirkel ;). Ik eet liever iets minder lekkers en simpels als dat me een halfuur scheelt.

 • februari 16, 2014 - 11:11 am | Permalink

  Hahahah dit is zo leuk en ik kan me er weer zo in herkennen, ik heb ook een hekel aan bellen en stofzuigen vind ik al helemaal erg, dat geluid!!!! Haha X

 • februari 16, 2014 - 11:29 am | Permalink

  AAARGH bellen, daar hou ik ook helemaal niet van. Net als stofzuigen.

 • februari 16, 2014 - 4:14 pm | Permalink

  Hihi supergrappig om te lezen en heel herkenbaar!

 • februari 16, 2014 - 6:17 pm | Permalink

  Hahahaha super leuk!
  Ik hou ook echt niet van bellen! FIlmpjes van bloggers vind ik soms wel leuk om te kijken omdat je dan een beter beeld hebt van iemand. Maar zeker niet te vaak!

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 6:14 pm | Permalink

   Ja, dat is wel zo. Ik kijk soms ook wel eens een filmpje gewoon omdat ik wil weten hoe iemand in het echt praat!

 • februari 16, 2014 - 9:35 pm | Permalink

  Ja, dat van het koken is nogal herkenbaar! Je bent tijden bezig en tegen de tijd dat het klaar is, heb ik er meestal geen zin meer in.. haha.. Als ik alleen eet, eet ik dus ook meestal tosti’s, soep of idd.. muesli..

 • februari 16, 2014 - 10:55 pm | Permalink

  Hahaha! Super leuk ^^ Ik vind koken ook zo’n tijdverlies. Echt, je hebt in de week al maar een paar uurtjes vrij en dan moet je minstens een uur spenderen aan eten klaarmaken dat echt in 5min op is. En dan nog die afwas…

  Stofzuigen doe ik wel graag, de was doen vind ik dan weer hatelijk :)

 • februari 17, 2014 - 12:21 am | Permalink

  Haha, uiteraard herkenbaar. Muesli als avondeten.. Deed ik ook! Wel gewoon zo uit het pak, yoghurt erbij doen kost ook weer tijd en zo ;)

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 6:15 pm | Permalink

   Oh ja, precies. Daarom ligt de mango nu ook in de fruitschaal te verrotten, want schillen kost teveel tijd en moeite.

 • februari 18, 2014 - 1:39 pm | Permalink

  Leuk dat je hier een -nietopzichzelfstaande- serie van maakt. :)
  Ik haat ook filmpjes. 9eneenhalf van de 10 keer is het gewoon niet grappig. En inderdaad, als je eenmaal hersenloos begint met kijken kun je niet meer stoppen.
  Ik kijk weer uit naar de volgende editie van deze -nietopzichzelfstaande- serie. ;)

  • merely-merel
   februari 19, 2014 - 6:16 pm | Permalink

   Haha, dankjewel! Het volgende nietopzichzelfstaande artikel in deze serie komt er sowieso, want er zijn genoeg dingen die ik HAAT, haha.

 • februari 20, 2014 - 8:28 pm | Permalink

  Ik heb ook gewoon een fobie voor bellen! En dan word ik boos dat niemand terug smst, terwijl bellen veel makkelijker is.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *