WANT ETEN MOET JE TOCH – UIT ETEN IN ATHENE

slush puppy

Souvlaki, gyros, fèta, olijven en Greek wine. Mij heb je. Uit eten in Athene is niet vervelend en vooral ook: niet duur! Met één uitzondering: de slush puppy van de foto hierboven (€4,50) die je bij de ingang van Acropolis kan halen. Maar ZO lekker dat we ‘m nog een tweede keer gingen scoren. Verder nog een dikke plus voor het feit dat je overal gratis een glas water bij krijgt, evenals gratis chipjes/nootjes als je gaat borrelen. We hebben genoten!

Nefeli hotel Athene ontbijt
Ontbijt in het Nefeli Hotel in Plaka (prima hotelletje voor een fijn prijsje!): broodjes, koekjes, cakejes, jammetjes, een eitje en soms een sinaasappel. Met koffie, thee en vruchtensap. Goed begin van de dag.

Capuccino freddo
Capuccino freddo <3

Griekse salade
Omg, JA. Een typisch Griekse salade met tomaat, geroosterd brood, de heerlijkste fèta die je ooit hebt geproefd en olijven. Ik barstte bijna uit m’n voegen, maar heb het helemaal opgegeten van lekkerigheid.

gefrituurde courgette
Veel te vet voor onze arme buikjes, maar gúrl, dit is lekker: gefrituurde courgette. Dit aten we op de warmste dag lekker als late lunch in de zon!

pasta carbonara
Wat ga je eten als je in Athene bent? Pasta carbonara =p. Maar hij was echt goddelijk (ben ik perongeluk in Italië belandt?) en veeeeel te veel. En dat voor een petieterige €6,80 (ja, serieus).

Mama Roux
Saladefanaat? Ga eten bij Mama Roux! Bijzondere en superlekkere salades, zoals deze, waarvan ik compleet vergeten ben wat er ook alweer allemaal in zat.

uit eten in Athene
Het is niet de mooiste foto, maar ik moet ook even de gyros laten zien, toch?

witte wijn
Griekse wijnen zijn niiiieeeeet verkeerd. En zien jullie de gratis chipjes op de achtergrond schitteren? =D (Klink ik nu als een echte Nederlander? Ja hè.)

proost
Jamas! (Of: Ljubljana! Zoals mijn vriendinnetje dacht dat ‘proost’ in het Grieks is.)

— MAAR ONZE BUIKEN TROKKEN HET WEL SLECHT —

5 Comments

 • april 27, 2014 - 6:41 am | Permalink

  mmm de foto’s zien er echt heerlijk uit!
  X

 • april 27, 2014 - 7:08 am | Permalink

  Haha, ik heb nog nooit een slush puppy op, ga je daar niet ontzettend van stuiteren? ;) Wat een heerlijke maaltijden allemaal! Ik houd erg van Grieks eten, vooral tzatziki, oh my…

 • april 27, 2014 - 7:27 am | Permalink

  Ooohhh al dat griekse eten! Zo lekker! :) Mijn favoriet is dolmedakia, rijst met tomatensaus in wijnbladeren. Echt super lekker!

 • april 27, 2014 - 6:56 pm | Permalink

  Yummmm!

 • april 28, 2014 - 9:20 am | Permalink

  Oh, yum!
  Op vakantie gaan is slecht voor de lijn he! Maar je bent daar om te gaan genieten dus… :)

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *