WAT MOET IK HEM/HAAR IN HEMELSNAAM GEVEN?

“Oh shit, die-en-die is bijna jarig!”, hoe vaak dat me wel niet overkomt… En hoevaak ik me wel niet voorgenomen heb de kalender beter in de gaten te houden, zodat ik genoeg tijd heb het perfecte cadeau te bedenken, te vinden en te kopen… Het lukt nog niet altijd, maar soms heb ik ineens iets leuks te pakken. Vandaag deel ik met jullie de foto’s van dingen die ik de afgelopen tijd cadeau heb gedaan, wellicht levert het jullie ook een goed idee voor een upcoming birthday op!

T-SHIRT LOS POLLOS HERMANOS

Is de cadeauontvanger gek op een bepaalde band, film of serie? Dan is Ebay echt het walhalla voor een geestig, toepasselijk t-shirt. Luuk en ik kijken de ene serie na de andere, tijdens het avondeten (en daarna, en daarna). Heel ongezond allemaal enzo, maar oh-zo gezellig. Toen we Breaking Bad eindelijk af hadden gekeken, waren we allebei een beetje sad. Aangezien vriendje bijna altijd zomaar met iets leuks voor mij aan komt zetten, vond ik het tijd iets voor hem te kopen. Het werd een shirt van Los Pollos Hermanos, het restaurant dat door de hoofdpersonen in Breaking Bad gebruikt wordt als dekmantel voor hun drugsactiviteiten.

cadeautjes 01

Superleuk, Luuk in Spanje aan de pollos in het plaatselijke kiprestaurant. Luuk heeft al gigantisch veel t-shirts (een stuk of 40, denk ik?), maar hij wordt op de één of andere manier altijd blij van een nieuwe (hetzelfde effect als Merel en nagellak, denk ik). Ik kocht het shirt via deze verkoper (klik hier voor het Pollos shirt) voor omgerekend €16,52 (inclusief verzenden) en het werd binnen een paar dagen al geleverd. Als je een leuk cadeau-shirt zoekt, is deze verkoper sowieso een aanrader, want hij heeft onwijs veel leuke shirts en truien. De kwaliteit van de stof en de bedrukking is verder ook prima, alleen de maten vallen vrij ruim. Ik kocht een small, maar deze valt echt en als een medium.

ZELFGEBREID KUSSEN

Alweer een hele tijd terug postte ik een artikel over hoe je gemakkelijk zelf een kussensloop kunt breien. Het resultaat hiervan ligt nog altijd in de woonkamer op de bank te pronken, dus zou iemand anders hier ook niet blij van worden? Voor een vriendinnetje maakte ik een tweede kussen.

131201 foto's 07

Volgens mij viel ‘ie in de smaak, gege. Ik moet een breiwinkeltje gaan beginnen.

ESSIE IN DE AANBIEDING

Voor afgelopen Sinterklaas hadden mijn vriendinnetjes en ik een strak budget afgesproken: €10,-. Natuurlijk is het niet leuk voor de rest als één iemand daar keihard overheen gaat, dus moest ik zorgen dat ik aanbiedinkjes ging scoren. Het vriendinnetje wiens lootje ik getrokken had, wilde een rood nagellakje van Rimmel. Ik besloot voor een rode variant van Essie te gaan, omdat deze kwalitatief vergelijkbaar is, maar bij Big Bazar voor €2,- in de aanbieding was! Op die manier kon ik het Sinterklaascadeautje uitbreiden met nog een aantal andere items van d’r verlanglijst. Veel leuker om te geven, toch?

cadeautjes 02

cadeautjes 03

VAKANTIESOUVERNIR

Eén van mijn beste vriendinnetjes past altijd op Blow als ik op vakantie ben. Zo ook toen ik naar Rome ging. Ik wil altijd wat leuks voor haar en haar vriend meenemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je wil iets leuks dat refereert aan de plaats waar je geweest bent, maar het moet voor zowel hem als haar leuk of bruikbaar zijn én het liefst heeft het ook nog iets met katten te maken. In Rome liep ik er zomaar ineens tegenaan:

1401 cadeautjes 02

1401 cadeautjes 03

1401 cadeautjes 01

Een koffiemok (want beiden zijn fervent koffiedrinkers) met een blije kat (en Blow is ook nog eens wit) en une bella giornata erop (super Italiaans en mijn vriendinnetje heeft nogal wat ochtenddiensten op d’r werk, geeuw). Ik vond ‘m echt mega toepasselijk.

1401 cadeautjes 04

Eenmaal in Nederland bedacht ik me dat ik bovenstaande kaart erbij had moeten kopen: een katje op de voet van de Colossus van Constantijn (waar ik een presentatie over moest geven in Rome). Ik heb de kaart een miljard keer gezien bij elke souvenirshop, maar kon niet bedenken aan wie ik ‘m zou geven behalve aan mezelf, dus ik kocht ‘m uiteindelijk niet en in Nederland had ik spijt. Wat bleek: Luuk had ‘m achter me rug om voor me gekocht! Over leuke cadeautjes krijgen gesproken <3.

— WAT VOOR CADEAUTJES KRIJG JIJ HET LIEFST? —

20 Comments

 • januari 28, 2014 - 6:47 am | Permalink

  Leuk artikel!
  Meestal maak ik van allerlei kleine cadeautjes een cadeau; zoals een mand of bloempot en daarin wat kleine cadeautjes. Vaak shampoo of producten die je toch altijd kan gebruiken, geen prullaria ;) En fotolijstjes of kaarsjes geef ik ook vaak.

  • merely-merel
   januari 28, 2014 - 6:52 pm | Permalink

   ‘Kleine’ beautyproducten zijn inderdaad altijd goed om te krijgen! Of je er nu om gevraagd hebt of niet. We zijn tenslotte toch vrouwen… ;)

 • januari 28, 2014 - 7:17 am | Permalink

  Wat super lief van je vriend! En wat een mooi kussen zeg. Misschien nu de winter er dan eindelijk aankomt (?) Een middagje, of twee, ervoor gaan zitten! Mijn vriend is ook een echte breaking bad-fanboy, dus die heb ik onder favorieten opgeslagen! Super artikel!

  • merely-merel
   januari 28, 2014 - 6:52 pm | Permalink

   Haha, ja breien is echt heerlijk als het buiten koud/regenachtig is en je niks te doen hebt. Ook als je wel wat te doen hebt trouwens, want: ONTSPANNEND, wauw.

 • januari 28, 2014 - 8:36 am | Permalink

  Wat een leuke tips!

 • januari 28, 2014 - 11:06 am | Permalink

  Wat een super leuke cadeautjes allemaal en zoals altijd weer leuk geschreven! :) Ik vind die kaart zo schattig en dat gebreide kussen trouwens ook! :) X

 • januari 28, 2014 - 3:59 pm | Permalink

  Leuk allemaal! Een Essie-lakje voor 2euro, zot! :D Ik krijg ook het liefst zo’n originele cadeau’s, ik vind het véél belangrijker om iets te krijgen waar een persoon ‘denkwerk’ in heeft gestoken zeg maar dan gewoon iets dat veel kost ofzo (maar ook altijd handig en leuk haha).

  • merely-merel
   januari 28, 2014 - 6:54 pm | Permalink

   Vind ik ook! Maar om te voorkomen dat ik stomme cadeautjes krijg, heb ik gewoon altijd een verlanglijst van hier tot Tokio :D. Ik krijg echt altijd alleen maar dingen die ik ook daadwerkelijk gevraagd heb, haha! <3

 • januari 28, 2014 - 4:53 pm | Permalink

  Dat t-shirt is super leuk!! Die ga ik binnenkort ook bestellen voor mijn vriend! Wat een goede tip, thanks!

 • januari 28, 2014 - 5:24 pm | Permalink

  Hee Merel,

  Ik vind je blog erg leuk om te lezen en heb je daarom ook genomineerd voor de Liebster award.
  Morgen komt er een artikel online met de vragen :)!

  x

  • merely-merel
   januari 28, 2014 - 6:55 pm | Permalink

   Hi Jasmijn, wat leuk om te horen, dankjewel! Je bent alleen inmiddels wel de vijfde die me nomineert en ik heb laatst al een artikel voor ‘Liebstervragen’ geschreven (hier), dus ik sla de jouwe even over, als je het niet erg vind. Toch erg bedankt, ik vind het een mooi compliment! :D

 • januari 28, 2014 - 7:20 pm | Permalink

  Leuke en handige tips!!

 • januari 28, 2014 - 8:39 pm | Permalink

  Leuke tips!

 • januari 28, 2014 - 9:53 pm | Permalink

  Oeh, nice essie nagellak oor 2 euro!! Ik geef het liefst ook altijd originele en persoonlijke cadeaus maar soms is dit jammer genoeg niet haalbaar…

 • januari 29, 2014 - 6:56 am | Permalink

  Leuk artikel.
  Loveeee the mok<3

 • januari 29, 2014 - 10:09 am | Permalink

  Wat een schatje is luuk toch! Echt leuke originele cadeaus!

 • januari 29, 2014 - 10:27 am | Permalink

  Dat shirt is echt geweldig! Goed idee voor mijn vriend, die is ook helemaal fan van Breaking bad!
  Over m’n haar: Ik heb paarse verf met conditioner gemixt, daar een flinke kwak (3/4 van de fles + heel klein beetje paarse verf) van in m’n har gesmeert en toen werd het wat het nu is! Beetje roze/paars maar verder wel goed! (Hoewel ik stiekem wel iets meer roze had gewild, vond het wel tof staan haha)

  xx

  • merely-merel
   januari 30, 2014 - 5:27 pm | Permalink

   Wauw, wat slim haha! Maar hoe heb je het dan zo licht gekregen? Was het een soort ontkleuring + paarse verf ineen?

 • januari 29, 2014 - 7:27 pm | Permalink

  Wat een leuk artikel en erg goeie tips!

 • Pingback: Merely Merel » EEN FOTO OP CANVAS VOOR AAN DE NIEUWE GRIJZE MUUR

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *